18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hosszú időre börtönbe kerül az Iszlám Állam két tagja

2021.06.05. 07:42

Hosszú börtönbüntetésre ítélte pénteken a berlini büntetőtörvényszék az Iszlám Állam terrorszervezet két tagját – írja az MTI.

Háborús bűncselekményekkel halmazatban elkövetett gyilkosság, illetve terrorszervezeti tagság miatt életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtották a 45 éves Raad A.-t, míg 22 éves fia, Abbas R. társtettesként öt év tíz hónap fiatalkorúakra kiszabott börtönt kapott.

A bíróság arra a megállapításra jutott, hogy a vádlottak 2014 nyarán szülővárosukban, Moszulban csatlakoztak a dzsihadistákhoz, és az év októberében részt vettek egy fogoly nyilvános kivégzésében. A történtekről készített felvételen látható, hogy Raad A. a fogoly őrzését látta el, míg fia leköpte és szidalmazta a szélsőségesek kezére került iraki köztisztviselőt, akit aztán egy másik terrorista agyonlőtt.

Az elnöklő bíró felhívta a figyelmet arra, hogy apa és fia nem azonosult a terroristák radikális ideológiájával, hanem célszerűségből csatlakoztak az iszlamistákhoz, amikor azok lerohanták Moszult.

A nap folyamán egyébként a düsseldorfi tartományi legfelsőbb bíróság is ítéletet hozott egy szélsőséges ügyében. Mohammad S.-t két év felfüggesztett börtönre ítélték mert a szíriai Rakka városában egy külföldi terrorszervezet szóvivőjeként tevékenykedett és harcosokat képzett ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport