Izrael légicsapást hajtott végre Szíriában, nyolcan meghaltak

2021.06.09. 12:03 Módosítva: 2021.06.09. 12:12
Az izraeli hadsereg légicsapást hajtott végre Szíriában, amelynek következtében nyolcan meghaltak. Az áldozatok egyes források szerint a Hezbollah siíta milícia katonái voltak – írja az MTI.

A SANA szíriai állami hírügynökség azt közölte, hogy a rakéták Libanon felől hatoltak be a szíriai légtérbe. Szíriai katonai források azt közölték, hogy a légicsapások nyomán csak anyagi kár keletkezett. Egyes állami médiumok szerint  a rakéták az ország középső részén, Homsz tartományban csapódtak be, ahol a Hezbollah több támaszpontot tart fent.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet igazgatója, Rámi Abdurrahmán szerint

legalább öt kormánykatona és a damaszkuszi kormánnyal szövetséges három harcos életét vesztette a csapásban,

amelyet nem sokkal éjfél előtt több területen, köztük Homsz külvárosaiban hajtottak végre az izraeliek.  

Izrael a 2011 óta tartó szíriai polgárháború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az arab országban, elsősorban a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik ellen, az idén pedig fokozta az offenzívákat. Izrael fenyegetésként tekint ezekre a milicistákra, különösen azokra, akik a határának másik oldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak.

Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje sosem ismerte el nyilvánosan, hogy az országban iráni erők állomásoznak, csak iráni katonai tanácsadók jelenlétéről tett említést.  • Hírek
  • Hírek