Összedőlt egy épület Dél-Koreában, legalább kilencen meghaltak

2021-06-09T120415Z 1737899387 RC2ZWN9MTUO1 RTRMADP 3 SOUTH-KOREA
2021.06.09. 17:06

Legalább kilencen életüket vesztették és nyolcan súlyosan megsérültek a dél-koreai fővárostól, Szöultól 270 kilométerre délnyugatra fekvő Kvangdzsu városában, miután összedőlt egy ötemeletes épület, ahol éppen bontási munkálatok folytak – közölte a helyi tűzoltóság.

A házomlás hirtelen következett be, az épület törmelékei a környező forgalmas utcára estek, és maguk alá temettek egy ott parkoló buszt az utasaival. A tűzvédelmi hatóság szóvivője szerint az áldozatok a busz utasai voltak.

Az épület bontásán dolgozó munkásokat még időben ki tudták menekíteni. A munkások a nyomozóknak arról számoltak be, hogy a szerencsétlenség előtt még le tudtak zárni egy közeli utcát. 

A helyi sajtóban megjelent felvételeken látni lehetett, ahogy a törmelék rázuhan a buszra, és hatalmas porfelhő lepi el az utcát. A házomlást követően a mentőalakulatok hordágyakkal és feszítővasakkal felszerelkezett több tucat tagját lehetett látni, ahogy túlélők után kutatnak, miközben a háttérben markológépekkel próbálják elemelni az útból az utcára zuhant betontömböket és elferdült acélgerendákat.

Egyelőre még nem világos, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget – számolt be a katasztrófáról az MTI.

(Borítókép: A dél-koreai tűzoltók Gwangju városában egy összeomlott épület törmelékei közt túlélőket keresnek 2021. június 9-én. Fotó: Yonhap / Reuters)