A legfelsőbb bíróság megsemmisítette Kuciák-gyilkosságban hozott felmentő ítéletet

2021.06.16. 12:41

Szlovákiában a legfelsőbb bíróság kedden törölte a Specializált Büntetőbíróság Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát felmentő ítéletét a Kuciak-gyilkosság ügyében – tájékoztat az Új Szó

A testület szerint az elsőfokú bíróság idő előtt döntött a Kuciak-ügyben, nem voltak elég körültekintőek, alaposak, és a körülmények vizsgálatára sem fordítottak elég időt, ráadásul nem indokolták meg érthetően az ítéletüket. Mindezeket figyelembe véve döntött úgy legfelsőbb bíróság, hogy megsemmisíti a Szabó Tamás elleni ítéletet, amely Ján Kuciak és Peter Molnár gyilkosságával kapcsolatos, illetve ezzel együtt Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát felmentő ítéletét is.

A döntésről elégedetten nyilatkozott Martin Kušnírová családja, akik szerint ez az igazság győzelme, és bíznak benne, hogy a Specializált Büntetőbíróság igazságos döntést fog hozni. 

Végeredményben örülök, hogy győzött az igazság. Olyan ez, mint az első reménysugár az igazságosságra Szlovákiában. Nemcsak a mi két gyerekünkre gondolok, hanem az eljövendő nemzedékekre és az újságírókra is, hogy ne féljenek írni

– emelte ki Zlatica Kušnírová, a meggyilkolt nő anyja. Hasonlóan vélekedett a kivégzett újságíró családja is, akik remélik, hogy a specializált bíróság ezúttal igazságosabb döntést fog hozni, mert bevallásuk szerint nem viselnék el, ha mindent elölről kellene kezdeni. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport