16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 3
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 1

A Hamász létesítményeit támadta az izraeli légierő

2021.06.18. 06:39

Izrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen − tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg. A májusi harcok befejezése óta ez immár az izraeli légi csapások második hulláma az övezetben.

Az MTI beszámolója szerint a Hamász egyik katonai létesítményét és egy rakétaindító állást vettek célba Gázában és Hán Juniszban. Aviv Kohavi, a hadsereg parancsnoka arra kérte az izraeli vezérkart, hogy helyezze magasabb készültségbe az izraeli haderőt, mert több forgatókönyv is lehetséges, köztük az ellenségeskedés ismételt fellángolása a legutóbbi harcok után, melyekben 260 palesztin és 13 izraeli halt meg, köztük gyerekek is mindkét oldalon.

Korábban szerda virradóra mértek légicsapásokat a Hamász katonai létesítményeire. Akkor legalább huszonöt helyen okoztak tüzet a zsidó településeken.

Ezek voltak az első incidensek május 21. óta, amikor tűzszünettel véget vetett Izrael és a gázai szélsőséges iszlamista szervezet a május első felében folyt 11 napos légi háborúnak, amelyben a Hamász rakéták százaival támadta Izraelt, ők pedig légitámadásokkal válaszoltak.  • Tippek
  • Bankszámla