Összeomlott egy épülő iskola

2021.06.20. 12:50

Összeomlott egy épülőfélben lévő iskola a belgiumi Antwerpenben. A balesetben öt építőmunkás életét vesztette, legalább három másik súlyosan megsérült – adta hírül a belgiumi BELGA hírügynökség.

Az MTI beszámolója szerint a baleset még péntek délután történt. A tűzoltók szombat estére végeztek a romok átvizsgálásával, ekkor véglegesítették az áldozatok számát. A rendelkezésre álló adatok szerint öt munkás halt meg, három másikat intenzív osztályon ápolnak. Hat építőmunkás könnyebb sérüléseket szenvedett. Az áldozatok román, portugál és ukrán állampolgárok.

Szombat délután a helyszínen tájékozódott a történtekről Fülöp belga király. Az építő cég jelezte, hogy alapos vizsgálat tárja majd fel a katasztrófa okát, amely egyelőre nem ismert. Az összedőlt épület egy általános iskola lett volna, ahol szeptemberben szerették volna megkezdeni a tanítást.

A baleset Antwerpen Nieuw Zuid nevű, a klímavédelem és a fenntarthatóság jegyében épülő új városrészében történt. A tervek szerint a városnegyed teljes egészében 2025-re készül el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport