Robbanás rázta meg a lőszergyárat

2021.06.20. 09:24

Újabb erős robbanás rázta meg a dél-szerbiai Cacak lőszergyárát szombat este – tájékoztat az MTI a szerb állami televízió híradása alapján. Az Index korábban beszámolt róla, hogy június 4-én hajnalban a közép-szerbiai lőszergyárban robbanás történt, a helyszíni jelentések szerint akkor nem sérült meg senki.

Ezúttal is ebben az üzemben történt baleset, ráadásul több robbanás is bekövetkezett. Az első robbanást számos kisebb követte. Helyszíni felvételeken vastag, gomba alakú füstfelhő volt látható. A detonációt az egész térségben érezték.

Sérültjei is vannak a balesetnek, a gyár több dolgozóját kórházba szállították – derül ki a nova.rs szerb hírportál közleményéből. A robbanás után a hatóságok evakuálták az üzem környékét és lezárták a területet. Egyelőre nem érkezett hivatalos reakció a szerencsétlenségre, és annak okáról sem tudni semmit.

A gyárban nem ismeretlen robbanás, több baleset is volt már az üzemben. Az egyik legnagyobb 2010-ben, akkor megsemmisült a lőszergyártó részleg mintegy kétezer négyzetméteres üzeme. Előtte egy 2003-as detonációban a létesítmény három dolgozója életét vesztette.

A Sloboda a legnagyobb lőszergyár Szerbiában. 1999-ben, a koszovói háborúban a NATO egyik célpontja volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport