Hermina
15 °C
27 °C

Salvini szerint nem segít, ha térdelnek a focisták

2021.06.22. 22:19

Közösségi felmérést végzett Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali kormánypárt vezetője kedden a labdarúgó-Európa Bajnokság mérkőzésein a rasszizmus és diszkrimináció elleni tiltakozás jeleként letérdelő játékosokról. A válaszolók 76 százaléka úgy vélte, hogy a gesztus nem szolgálja a célt – írja az MTI.

Matteo Salvini azt kérdezte a közösségi oldalait látogatóktól, hogy a labdarúgó mérkőzések kezdetén térdelő játékosok gesztusa szükséges-e. Néhány óra alatt több mint egymillióan látogatták meg a Liga vezetőjének oldalait, nyolcezren kommentálták, és több mint ötvenezren szavaztak. 

Korábban Enrico Letta a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára elfogadhatatlannak nevezte a válogatott magatartását, és arra szólított fel, hogy minden játékos térdeljen le.

Nem ez határozza meg a rasszizmussal szembeni küzdelem vállalását

– fogalmazott ugyancsak kedden Paolo Corbi, az olasz labdarúgó válogatott sajtófelelőse. Hangoztatta, hogy a csapat egésze elutasítja a rasszizmus minden formáját. Hozzátette, hogy ha nem csatlakoznak a gesztushoz, az nem jelenti azt, hogy nem utasítják el a rasszizmust.