Krisztina
19 °C
25 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az ikrek, akik megküzdöttek egy krokodillal

000 1600YY
2021.06.22. 05:50 Módosítva: 2021.06.22. 05:50
Először beszélt halálközeli élményeiről az a fiatal brit nő, akinek ikertestvérét krokodil ragadta el egy kikapcsolódásnak induló fürdőzés közben, Mexikó déli partjainál.

Bár még mindig nem épültek fel teljesen a sérüléseikből, Georgia és nővére, Melissa Laurie már mosolyog a kórházban készült fotón.

A vérszomjas hüllő háromszor támadott, Georgia azonban bátran visszavágott, és az orrát ütve végül menekülésre késztette a fenevadat. A Laurie ikrek két barátjukkal a mexikói Manialtepec-lagúnában úsztak, amikor egy krokodil Melissára támadt, és a víz alá rántotta.

A 28 éves Georgiának – nővére figyelmeztetése után – sikerült a biztonságos partra úsznia, de nyomban visszatért a vízbe, amikor Melissa eltűnt. Közben újból felbukkant a hüllő, majd Melissa élettelennek tűnő teste is. Húga hiába szólongatta a nevén, nem válaszolt. Georgia magához húzta Melissát, és megkísérelte újjáéleszteni, a testvére azonban rohamot kapott.

A krokodil még kétszer visszatért, a bátor nő azonban ádáz csatát vívott a ragadozóval, és több erélyes ökölcsapással végül sikerült elűznie.

„A harmadik támadás alkalmával szereztem a legtöbb sérülést” – mondta Georgia a brit ITV csatornának.

Melissa a kórházi lábadozás után csak az első támadásra emlékezett, meg arra, hogy a krokodil a víz alá rántotta. Úgy érezte, mintha letépték volna a karját, és megfulladna.

Szerencséjükre egy arra járó hajó legénysége kimentette őket a vízből, de a fedélzeten levő utasok nem tudtak segíteni. Az ikrek barátai azonban orvosért rohantak.

Melissa lábán és hasán ijesztő harapásnyomok éktelenkedtek, eltört a csuklója és víz volt a tüdejében. A kórházban vért és epét köhögött.

Nemrég ébresztették fel a mesterséges kómából. Melissa sebei jól gyógyulnak, képes beszélni és bicegve járni.

Önkéntesnek indultak Mexikóba

Az ikrek esete emlékeztet annak az amerikai homárbúvárnak a félelmetes élményére, akit szintén a napokban egy megtermett hosszúszárnyú bálna nyelt le, majd fél perc elteltével kiköpte. A rákász szinte csak karcolásokkal megúszta a ritka balesetet, a brit ikreknek azonban nem volt ilyen szerencséjük.

A testvérpár önkéntesnek utazott Mexikóba, Melissát állatbarátként a természet vonzotta, és ez okozta vesztét. Az ország déli részét az ott tapasztalható biolumineszcencia jelensége, vagyis az élőlények természetese fénykibocsátása miatt választották.

(Borítóképünk illusztráció. Fotó:  Olympia De Maismont  / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport