16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Még kerékpárra ült a medvetámadás után a székelyföldi gazda

2021.06.22. 07:24 Módosítva: 2021.06.22. 07:25

Rátámadt egy kétbocsos anyamedve hétfőn egy férfira a háromszéki Zágonban, írta a kronikaonline.ro. Kiss Ágoston zágoni polgármester elmondta: a falutól néhány kilométerre vannak bekerített telkek, kaszálók, ott támadta meg a saját telkén tevékenykedő gazdát a medve. Az áldozat a fején sérült meg, de el tudott menekülni, és még kerékpárral hazament, riasztotta a mentőket. A sérültet mentővel szállították kórházba, az állapota stabil, műtéti beavatkozásra volt szüksége.

Kapcsolódó

Darabokat tépett ki a medve egy férfi testéből Romániában

Készül a jogszabály, hogy az emberre veszélyesnek ítélt nagyragadozókat 24 órán belül ártalmatlanítani lehessen.

Az elmúlt négy napban immár a harmadik medvetámadás történt Székelyföldön.

Vasárnap a Hargita-hegység lábánál fekvő Kápolnásfaluban, pénteken pedig a Hargita és Maros megye határán fekvő Hidegkúton esett egy-egy férfi medvetámadás áldozatául. Mindkét Hargita megyei áldozatot a csíkszeredai megyei kórházban műtötték meg.

Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter bejelentette: a tárca olyan törvénymódosítást készít elő, amely azonnali beavatkozást tesz lehetővé a medvetámadások esetében. Az RMDSZ-es tárcavezető jelezte: amikor emberéletek forognak veszélyben, azonnal be kell avatkozni.  • Hírek
  • Hírek