11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

A szexuális nevelés külön tantárgy lesz a román iskolákban

2021.06.23. 10:31

A romániai közvéleményt egy ideje lázban tartja a szexuális nevelés tantárgyként való bevezetése az iskolai tananyagba. A román ortodox egyház szóvivője, Vasile Bănescu erről azt nyilatkozta: 

A szexuális nevelés nevű tantárgy bevezetése lábbal tiporná a szülők akaratát és azt az alkotmányos jogukat, hogy döntsenek saját gyermekeik oktatásáról.

A patriarchátus szerint a kötelező szexuális nevelés a gyermekek ártatlansága elleni merénylet, amely megakadályozza őket természetes fejlődésükben, és arra készteti a fiatalokat, hogy korábban kezdjenek nemi életet élni.

A román oktatási rendszerben több olyan tantárgy is van, amely az életre készíti fel a fiatalokat, ilyen például a személyiségfejlesztés és tanácsadás, egészségügyi nevelés, kamaszkor és önmegismerés. A szexuális nevelés tantárgyra tehát nincs szükség – érvel az egyházi szóvivő, hozzátéve, hogy a gyermek intimitásra és családi életre való felkészítése túlnyomórészt a családban kell hogy történjen, mert a család van tisztában a fiatal fejlettségi szintjével – számol be a Transindex.  • Hírek
  • Bankszámla