Négy halott, 159 eltűnt a hatalmas floridai házomlásban

GettyImages-1325394645 (1)
2021.06.25. 15:43

Mint megírtuk, csütörtök hajnalban összeomlott egy tizenkét emeletes társasház, a Champlain Towers South Miami Surfside negyedében. A korábbi hírek kilencvenkilenc eltűntről és egy halottról számoltak be. Miami-Dade megye vezetője, Daniella Levine Cava most bejelentette, hogy további három halottat emeltek ki a romok alól az éjszaka, az eltűntek száma pedig 159-re emelkedett – írja a Reuters.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke vészhelyzetet hirdetett ki Florida államban, és elrendelte, hogy a szövetségi állam nyújtson segítséget a helyi hatóságoknak.

Továbbra is folytatjuk a kutatást és a mentést, mert még reménykedünk benne, hogy találunk életben lévő embereket a romok alatt – idézte Daniella Levine Cava nyilatkozatát a Wall Street Journal.

A megyei tűzoltósághoz helyi idő szerint hajnali 1 óra 30 perckor futott be egy hívás a Champlain Towers South elnevezésű társasház egy részének összeomlásáról.

Az 1981-ben épített 136 lakásos társasház leomlott szárnyában mintegy 55 lakás semmisült meg. Raide Jadallah, a Miami-Dade megyei tűzoltóság helyettes mentésvezetője csütörtök délután arról számolt be, hogy 35, az épületben rekedt embert mentettek eddig ki, és további két túlélőt emeltek ki a romok alól.