16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Száz embert még mindig nem találnak a 12 emeletes társasház romjai között

2021.06.25. 08:37 Módosítva: 2021.06.25. 09:18
Továbbra sem találják közel 99 lakóját annak a 12 szintes társasháznak, amelynek összeomlott csütörtök hajnalban Miami e egyik óceánparti negyedében, Surfside-ban – írja az MTI.

A megyei tűzoltósághoz helyi idő szerint hajnali 1 óra 30 perckor futott be egy hívás a Champlain Towers South elnevezésű társasház egy részének összeomlásáról. Az esetről videó is készült:

Az 1981-ben épített 136 lakásos társasház leomlott szárnyában mintegy 55 lakás semmisült meg. Raide Jadallah, a Miami-Dade megyei tűzoltóság helyettes mentésvezetője csütörtök délután arról számolt be, hogy 35, az épületben rekedt embert mentettek eddig ki, és további két túlélőt emeltek ki a romok alól. 

A tragédiában egy ember meghalt és sokan megsérültek, közülük ketten válságos állapotban vannak.

A hatóságoknak eddig a társasház több mint száz, biztonságban lévő lakójával sikerült felvenniük a kapcsolatot, 99 embert azonban még mindig eltűntként keresnek. Közülük mintegy húszan latin-amerikai országok. Argentína, Paraguay és Uruguay állampolgárai. Az ő eltűnésüket az országok konzulátusai is megerősítették, a paraguayi hatóságok pedig azt is közölték, hogy az eltűntek közt vannak a paraguayi elnök feleségének rokonai is. 

A helyszínen tűzoltók és mentősök százai dolgoznak, keresőkutyák és drónok segítségével kutatva át a törmeléket a lehetséges túlélők után. Elsősorban a társasház alatt lévő parkolóból kiindulva próbálják eltakarítani a törmeléket. 

Helyi idő szerint csütörtök este arról számoltak be a tengerentúli médiumok, hogy a tűzoltók hangérzékelő szerkezetei

halk, kopogásszerű hangokat észleltek az épület alatt.

Ron DeSantis floridai kormányfő arra figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma igen magas lehet. „Rossz hírekre készülünk, tekintettel a rombolás mértékére” - mondta. Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy a szövetségi hatóságok készek segítséget nyújtani a mentési munkálatokban és a megmenekültek ideiglenes elszállásolásában.  • Hírek
  • Bankszámla