Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Szlovéniába megy ünnepelni Orbán Viktor

2021.06.25. 14:25

Brüsszelből Ljubljanába utazik Orbán Viktor miniszterelnök, ahol a szlovén államiság 30. évfordulója és Szlovéniának az Európai Unió Tanácsában betöltendő elnöksége alkalmából rendezett állami ünnepség egyik díszvendége lesz – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke péntek délután.

A péntek este 9 órakor a ljubljanai Köztársaság téren megrendezendő állami ünnepségen a magyar miniszterelnökön kívül felszólal – mások mellett – Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Sebastian Kurz osztrák kancellár és Andrej Plenkovic horvát kormányfő is.

Mint megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Novák Katalin, családokért felelős miniszter, a Fidesz alelnöke Giorgia Melonival, a szélsőjobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökével tárgyalt szerda este Brüsszelben. Havasi Bertalan a tárgyalásról úgy tájékoztatta az MTI-t: az európai politikai és pártélet változásairól cseréltek eszmét, és kifejezték elkötelezettségüket az európai jobboldal egyesítése, valamint az aktív részvétel mellett az Európa jövőjéről szóló vitában.