Harminckét éves ámokfutó késelt Németországban

2021.06.28. 11:54 Módosítva: 2021.06.28. 17:11

Járókelőkre támadt késsel egy férfi hétfőn a németországi Erfurtban. A rendőrség közleménye szerint az elkövető megsebesített egy 45 és egy 68 éves férfit, akiket kórházba vittek. 

Korábbi közlések szerint a késelő 30 év körüli, vörösesszőke hajú, németül beszél, arca sebhelyes. Rendőrségi helikopter bevetésével és kutyákkal keresik – áll a közleményben, amelyben azt is kérte a rendőrség a lakosságtól: ne találgassanak, amint új információik vannak, tájékoztatják a nyilvánosságot.

A legfrissebb hírek szerint az elkövetőt elkapták. Egy 32 éves, német gyanúsítottat tartóztatott le a német rendőrség. A férfit saját otthonában találták meg, sebesülten. Egyelőre nem világos, hogyan sebesült meg, a gyanú szerint önmagán ejtette a sebeket. Állapotára tekintettel kórházba vitték. 

Az erfurti rendőrség közleménye szerint a késelő ismert volt a hatóságok előtt, korábban erőszakos és vagyoni bűncselekményekért került nyilvántartásba, pszichológiai problémáktól szenved.

A támadó nem ismerte áldozatait, indítéka egyelőre nem ismert, de a hatóságok nem politikailag motivált. 

A rendőrség súlyos testi sértéssel vádolja. 

Pénteken három ember meghalt, hat pedig megsebesült, amikor egy késelő válogatás nélkül járókelőkre támadt a németországi Würzburg belvárosában. A három rendbeli emberöléssel és hat rendbeli emberölési kísérlettel és súlyos testi sértéssel gyanúsított férfi 2019 óta élt a Bajorország tartományi Würzburgban. Egy kórházban dolgozott és egy hajléktalanszállón lakott, többször állt pszichiátriai kezelés alatt

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport