16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Videó: hatalmas jégdarabok törték be az ablakokat, 100 kilométer/órás sebességgel süvített a szél

2021.06.29. 14:12

Hatalmas jégesővel tomboló felhőszakadás csapott le hétfőn Svájcban, Franciaországban és Németországban is – adta hírül az Időkép.

Az ítéletidő elsősorban az alpesi ország nyugati részét érintette, ahol jeges villámárvíz sújtott több települést is. A hirtelen jött sok csapadék miatt a patakok vízszintje is megemelkedett, esetenként ki is léptek a medrükből, a közúti és vasúti közlekedés számára okozva nehézségeket. 

A jég nagy mennyiségben és nagy méretben zúdult a környékre. Előfordult, hogy tojás-, de néhol narancsnagyságú jég is esett, amelyek ablakokat és szélvédőket törtek be és házak cserepeit is összetörték. Sajnos emberek is megsérültek, és helyenként 100 kilométer/órás sebességgel süvített a szél. 

Ehhez hasonló jégeső pusztított Franciaország keleti részén és Németország délnyugati térségében. Az ítéletidő alatt pincéket, aluljárókat árasztott el a csapadék, helyenként sárlavina is keletkezett. 

A pusztító időjárásért egy Nyugat-Európa felett örvénylő, egyre inkább elöregedő ciklon hullámzó hidegfrontja a felelős – jegyzi meg a meteorológiai portál.  • Tippek
  • Hírek