Robbanás Románia legnagyobb olajfinomítójában, halálos áldozat is van

2021.07.02. 15:04 Módosítva: 2021.07.02. 15:53

Robbanás történt pénteken Románia legnagyobb kőolajfinomítójában a Fekete-tenger-parti Navodari településen levő Petromidiánál. A baleset következtében egy személy életét vesztette, öten megsérültek.

A sérült személyek harminc és ötven év közöttiek, ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, állapotuk válságos. Egy személyt eredetileg eltűntnek nyilvánítottak, de a mentési akció során holtan megtalálták.

A pénteken délben történt robbanás következtében a hatóságok életbe léptették a piros jelzésű mentési akciót, Florin Cîțu miniszterelnök elrendelte, hogy Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár irányítsa a mentést. 

A hatóságok felszólították a helyieket, hogy csukják be házuk ablakait, ugyanis a helyszínen sűrű fekete füst szállt fel a levegőbe.

A Petromidia olajfinomítót a Rompetrol Rafinare működteti, amelyet a bukaresti értéktőzsdén jegyeznek, részvényei 11 százalékkal csökkentek a robbanást követően.

A Rompetrol Rafinare a kazahsztáni KazMunayGaz által birtokolt KMG International-csoport része, a kazahsztáni vállalat tulajdonában van a dél-romániai Ploiesti városban található Vega finomító is. A Petromidia finomítóból kikerülő üzemanyaggal látják el a Rompetrol romániai, moldovai, bulgáriai és grúziai benzinkúthálózatát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport