Kutatnak a túlélők után, közben újabb földcsuszamlások jöhetnek

2021.07.04. 16:28 Módosítva: 2021.07.04. 16:52

Újabb földcsuszamlások veszélye közben folyt tovább a kutatás vasárnap az előző napi katasztrófában eltűnt húsz ember után Japánban. Atami városban a katasztrófakészültség legmagasabb szintjét vezették be.

A Tokiótól délnyugatra fekvő Sizuoka prefektúrában történt földcsuszamlás után mintegy 130 olyan lakóház van, amelyet részben vagy teljesen betemetett a több napos heves esők okozta sárlavina. Elővigyázatosságból 390 embert felszólítottak, hogy hagyja el házát. Nincs áramszolgáltatás 2800 háztartásban.  

Hat embert sikerült kimenteni a sár és a romok alól, és egyikük sincs életveszélyben, viszont két nőnek már csak a holttestét találták meg. A mentésben ezer tűzoltó, rendőr és katona vesz részt, ám az időnként újra eleredő eső nehezíti a munkájukat, és a hatóságok figyelmeztetnek, hogy újabb földcsuszamlásokra kell számítani a környéken másutt is, mert az időjárás nem változik meg egyhamar.

Egy évtizede Tajvanon kerekedett felül a természet az ember alkotta építményeken, és a térségben egyre gyakoribb, hogy a sokévi átlagnál lényegesen több eső esik. Ennek következtében az elmúlt tíz évben 1500 kisebb-nagyobb földcsuszamlás történt, ami kétszer annyi, mint a megelőző évtizedben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport