Újabb késelés Németországban, egy ember meghalt

2021.07.05. 17:55

Halálos késelés történt vasárnap este a németországi Greven településének menekült- és hajléktalanszállásán – közölte hétfőn a münsteri ügyészség és a rendőrség.

A halálos áldozat a létesítmény egyik 35 éves lakója volt, illetve egy 43 éves férfi súlyosan megsebesült. A feltételezett elkövető, egy 25 éves afgán férfi elmenekült a helyszínről, őt később egy közeli mezőn fogták el, a hatóságok tájékoztatása szerint nem tanúsított ellenállást – írja az MTI. A tettes keresésére indított akcióban helikoptert is bevetettek.

Az illetékes főügyész beszámolója szerint a gyanúsított 2015-ben érkezett Németországba, és 2018 januárja óta élt a greveni menekültszálláson. Menekültkérelmét elutasították, de megtűrték az országban.

A tett elkövetésének idején feltehetőleg alkohol és kábítószer befolyása alatt állt

– olvasható a közleményben. Az ügyész szerint a halálos áldozat azerbajdzsáni, míg a súlyos sérült német állampolgár.

A gyanúsított értesülések szerint vitába keveredett a 43 éves német férfivel, aki szintén a menekülteknek és hajléktalanoknak kialakított szálláson élt. Az azerbajdzsáni férfi közbe próbált lépni. Egyelőre nem világos, mi váltotta ki az összeszólalkozást.

Egyes beszámolók szerint a 25 éves támadó állítólag azt kiabálta, hogy „Allahu akbar!” Rendőrségi közlés szerint mindazonáltal egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrorista hátterű cselekmény történt volna – írják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport