Videón, ahogy felrobbantották a floridai pokoli torony megmaradt részét

2021.07.05. 07:41 Módosítva: 2021.07.05. 07:42

Robbantással lebontották a Miami óceánparti negyedében 11 napja összeomlott 12 emeletes társasház épen maradt részét, és csak ezt követően folytatják a kutatást az áldozatok után. Eddig 24 halottról és 121 eltűntről tudnak a hatóságok.

A helyi hatóságok azután döntöttek a robbantás mellett, hogy kiderült, kedden vagy szerdán trópusi vihar csap le Floridára. Tizenöt megyében már rendkívüli állapotot hirdettek, miután az Elsa névre keresztelt hurrikán már végigsöpört több karibi szigeten, komoly károkat és legalább három ember halálát okozva.

A vihar helyi idő szerint vasárnap érte el Kuba keleti partvidékét, óránkénti 95 kilométeres széllökések és heves esőzések kíséretében, a szigetországban már száznyolcvanezer embernek kellett elhagynia otthonát a természeti csapás miatt. Jamaica fővárosában, Kingstonban több utca víz alá került, Barbadoson pedig 62 ház teljesen romba dőlt. A Kis-Antillák szigetcsoporthoz tartozó Saint Lucia szigetén egy, a Dominikai Köztársaságban pedig két ember halálát hozták összefüggésbe a viharral.

Kapcsolódó

Már három éve repedezett az összeomlott miami társasház

Még több mint 150 lakót keresnek, és a katasztrófa okait is kutatják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport