Megköszönték Orbánnak, hogy viseli a kritikákat

2021.07.08. 08:43 Módosítva: 2021.07.08. 09:51

A magyar miniszterelnököt fogadja csütörtökön Aleksandar Vučić szerb államfő Belgrádban – írja a pannonrtv.com. A portál szerint a szerb és a magyar küldöttség Orbán és Vučić vezetésével plenáris ülést tart. 

A nap folyamán átadják Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek a Szerb Zászló Rendjének első fokozata kitüntetést. Orbán Viktor és Aleksandar Vučić ezt követően közös sajtótájékoztatót tart – áll a cikkben a napirenddel kapcsolatban. 

A szerb államfő elmondta, köszönettel tartozik a magyar miniszterelnöknek, amiért Szerbia EU-csatlakozását sürgeti. Hangsúlyozta: ennek kifejezésére személyesen is alkalma lesz csütörtökön, amikor Orbán Viktor Belgrádba látogat.

Szerbia jó barátjáról van szó. Remek viszonyt ápolunk Magyarországgal és a vajdasági magyarokkal. Évek óta nem volt egyetlen problémánk sem. Együtt dolgozunk mindenen, együtt harcolunk. Köszönöm neki, hogy volt elég bátorsága Szerbiát pozitív értelemben bemutatni, valamint hogy viseli az ezért kapott kritikákat.  • Tippek
  • Bankszámla