Belehalt sérüléseibe a melegellenes tüntetésen megvert operatőr

2021.07.11. 12:30

Holtan találták otthonában Lekszo Laskavara grúz operatőrt, aki súlyos sérüléseket szenvedett a hat nappal ezelőtti melegellenes tbiliszi felvonuláson – írja a Szabad Európa a kamerás kollégájára hivatkozva. Többek szerint a kormány nem vállalt felelősséget az erőszakért, és az atrocitásoknak nem volt következménye. Alább látható, milyen sérüléseket szenvedett az operatőr, valamint ahogy tüntetése jeleként piros festékkel szórja be a grúz kabinetirodát egy aktivista. 

Ahogy azt mi is megírtuk, feldühödött – egyes jelentések szerint szélsőjobboldali – tüntetők randalíroztak Grúzia/Georgia/Szakartvelo utcáin, megtámadták a helyi LMBTQ-közösség irodáját, elérve, hogy lemondják a hét elejére tervezett Pride-felvonulást. 

A tüntetők a média munkatársait sem kímélték, mintegy hatvan újságírót bántalmaztak.

Az erőszakért sokan Irakli Garibasvili miniszterelnököt okolják, aki a melegfelvonulás napján azt mondta, hogy illetlen lenne megtartani az eseményt, mert konfliktushoz vezethet, és a kaukázusi ország nagy része számára elfogadhatatlan. Kritikusok szerint az őrjöngő tüntetők ezen bátorodtak fel. Az egyik melegjogi szervezet irodájába is betörtek, a maguk után hagyott pusztítást az alábbi felvételen lehet megnézni.   • Tippek
  • Bankszámla