Ferenc pápa kórházban marad, a visszatérésről semmit nem tudni

2021.07.13. 15:43 Módosítva: 2021.07.13. 15:45

Ferenc pápa a római Gemelli kórházban folytatja gyógyulását és a műtét utáni rehabilitációt a szentszéki sajtóközpont keddi közleménye szerint, amely nem adta meg a pontos időpontot arról, hogy mikor tér vissza az egyházfő a Vatikánba – adta hírül az MTI.

A közlemény kiemeli, hogy Ferenc pápa folytatja a sebészi beavatkozás után előírt kezeléseket, valamint a rehabilitációt annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen a Vatikánba.

Arról is beszámolt a Vatikán, hogy a katolikus egyház feje az utóbbi napokban találkozott a Gemelli kórház más betegeivel. 

A pápa elsősorban azokat kíséri gondolataival, akik ágyban betegeskednek, és nem tudnak hazatérni: ezt az időszakot éljék meg lehetőségként, még ha fájdalommal is telik, és legyenek nyitottak és gyengédek a szomszéd ágyon fekvő testvéreik iránt, akikkel megosztják az emberiség egyforma törékenységét 

– írják a közleményben. 

A katolikus egyház vezetőjének állapotára valószínűleg pozitív hatást gyakorolt, hogy nemzete labdarúgó válogatottja megnyerte a Copa Americán, illetve az olasz válogatott pedig az Európa-bajnokságon diadalmaskodott. 

Kapcsolódó

Az olasz és az argentin győzelemnek is örül Ferenc pápa

A műtétje után lábadozó katolikus egyházfő is követte a labdarúgó Európa-bajnokság fináléját.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy az egyházfőt július 4-én este megműtötték, mert divertikuláris vastagbélszűkülete volt. 

Kapcsolódó

Műteni kell Ferenc pápát, kérte, hogy imádkozzanak érte

Vastagbél-elzáródás miatt vitték kórházba a katolikus egyházfőt.

Sajtóértesülések szerint Ferenc pápa kórházi tartózkodását eredetileg néhány naposra tervezték, azonban ez jóval hosszabb lett, ám valószínűleg a következő napokban térhet vissza a Vatikánba. Az biztos, hogy az első hivatalos programja augusztus 4-re van időzítve, amikor az addig felfüggesztett szerdai általános audienciákat kell újraindítania.  • Hírek
  • Bankszámla