Két éve nincs meg egy amputált láb gazdája

2021.07.16. 08:00

Ezúttal nem egy eltűnt személyt, nem is egy járművet és nem is egy állatot keresnek a rendőrök felhívásukban, hanem egy két évvel ezelőtt talált amputált láb tulajdonosát – olvasható a BBC oldalán. 

Amolyan végső megoldásként rendőrségi felhívást tettek közé a brit egyenruhások, mert már két éve nem sikerült megtalálniuk egy amputált emberi láb gazdáját. Ami biztosan tudható, hogy az elhagyott végtag egy bal láb, ami egy nőé, illetve az volt, ám a legmodernebb DNS-vizsgálatok és egyéb tudományos módszerek sem vezettek el eddig ahhoz a személyhez, aki korábban birtokolta azt. 

A felhívásból kiderül, hogy a rendőrök kérik azokat a tizenhat év feletti, nagyjából 160 centiméter magas nőket, akiknek 2014 után amputálták a bal lábát, hogy jelentkezzenek a hatóságoknál. 

A végtagot még 2019 tavaszán találta egy kutyasétáltató az angliai New Waltham városában, aki értesítette a rendőrséget. 

Kapcsolódó
18+

Egyszer a folyosón hagyott egy emberi lábat

Ezt mondta egy kollégája a „pátyi horror” főszereplőjéről, a segédboncmesterről, aki a kertjében tárolt emberi maradványokat. De hogy történhetett mindez? Egyáltalán: mi lesz a kórházakban azokkal a szervekkel, amiket kiszednek az emberből? Utánajártunk.  • Hírek
  • Támogatások