Hollandiában kórházat és idősotthonokat is ki kellett üríteni

2021.07.16. 19:48

A holland sajtó arról tájékoztatott, hogy pénteken délután megszólaltak az árvízvédelmi szirénák az ország délkeleti felében található Limburg tartományban, ahol átszakadt egy hajózásra alkalmas csatorna gátja. A katonaság több környékbeli falu lakóját kitelepítette, másokat lakhelyük elhagyására szólítottak fel a további árvízveszély miatt. Szakemberek arra figyelmeztettek, hogy az emelkedő vízszint még nagyobb pusztítást végezhet a régióban. Az evakuálás legkevesebb háromezer embert érint az országban.

Beszámolók szerint a csatornával párhuzamosan futó Maas folyó vízszintje még emelkedik, a közelben fekvő településeket, egy kórházát és több idősotthont elővigyázatosságból már kiürítettek.

A holland kormány pénteken hivatalos katasztrófahelyzetet hirdetett az ország délkeleti felét sújtó áradások miatt. A kabinet aktiválta a rendkívüli esetekben érvényes kártérítésről szóló törvényt. A szabályozás révén a kormány részben fedezi azokat a károkat, amelyeket a biztosítók nem térítenek meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport