Megkerült az eltűnt utasszállító Szibériában

2021.07.16. 15:23

Eltűnt a radarképernyőkről pénteken a nyugat-szibériai Tomszk megyében egy Antonov An–28-as típusú orosz utasszállító repülőgép, fedélzetén 17 emberrel – jelentették orosz hírügynökségek helyi illetékesekre hivatkozva.

A Kedrovij városából a megyeszékhelyre, Tomszkba tartó járat fedélzetén 17 ember utazott – közölte Szergej Zvacskin megyei kormányzó. Az MTI beszámolója szerint a gép a turbópropelleres gépekkel regionális járatokat bonyolító, SiLA nevű kis légitársaság flottájához tartozott.

Később szerencsére kiderült, hogy a gép sikeres kényszerleszállást hajtott végre. Az összes utas életben van, ahogy a legénység tagjai is

 – tájékoztatta a rendkívüli helyzetek minisztériuma a RIA Novosztyi hírügynökséget.

Az incidens kevesebb mint két héttel azután következett be, hogy egy hasonló, An–26-os repülőgép a távol-keleti Kamcsatka-félszigeten rossz látási körülmények között sziklának ütközött, és az Ohotszki-tengerbe zuhant 22 utassal és hatfős személyzettel a fedélzetén. A július 6-i tragédiát senki sem élte túl.

Kilenc éve, 2012-ben egy An–28-as járt szerencsétlenül Tomszk felett, tíz ember halálát okozva. Az akkori vizsgálatok szerint a gép mindkét pilótája ittas volt a baleset idején.

Bár az orosz repülésbiztonsági helyzet sokat javult az elmúlt években, továbbra sem ritkák az ország távoli vidékein elavult gépekkel történő balesetek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport