Szijjártó Péter: Közvetlenül lesznek felelősek a negyedik hullám áldozataiért az álhírgyártók

2021.07.20. 20:04

Nyilvánvalóan növelnünk kell az oltottságin rátát, annak érdekében, hogy legyőzhessük a negyedik hullámot – fogalmaz Szijjártó Péter Facebookra feltöltött videójában. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, az áldozatok és a gazdasági veszteségek az álhírgyártók felelőssége. 

Ezért azok, akik oltásellenes propagandát találnak ki, azok, akik álhíreket terjesztenek a vakcinák hatékonyságáról, közvetlenül lesznek felelősek a negyedik hullám áldozataiért, és személyesen, és első kézből lesznek felelősek azokért a gazdasági veszteségekért is, amelyeket a negyedik hullám miatt bevezetett korlátozások okoznak majd – fogalmazott kedden a csehországi Melníkben öt közép-európai ország külügyminisztereinek találkozója után. 

A miniszter az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány fenyegető negyedik hulláma legyőzésének a kulcsa a minél magasabb átoltottság.

Megjegyezte, hogy Magyarországon a világjárvány harmadik hullámát sikerült letörni egy európai méretben is magas átoltottsági aránnyal, de Nyugatról rossz, aggodalomra okot adó hírek érkeznek, ezért óvatosságra van szükség, mert a járvány még nem ért véget.

Mindazok, akik a tudományos közösség által elfogadott oltáspárti álláspontot gyengítő álhíreket gyártanak, mindazok, akik oltásellenes propagandát folytatnak, személyesen lesznek felelősek az esetleges halálesetekért és a gazdasági kárért, amit az esetleges korlátozó intézkedések hozhatnak a negyedik járványhullámban

– hangsúlyozta Szijjártó Péter.

„Mindenkit arra kérek, aki még azon gondolkodik, hogy valamiféle álhírek gyártásával vagy propagandával gyengítse az oltási kedvet, legyen nagyon óvatos, mert őket mind egytől egyig személyes felelősség fogja terhelni az esetleges halálesetekért és az esetleges károkért” –  jegyezte meg a miniszter.

A melníki találkozón résztvevő cseh, osztrák, magyar, szlovén és szlovák külügyminiszter megállapodott abban, hogy a koordinációs csoportot hoznak létre járvány-elleni küzdelem, intézkedések összehangolására.  • Tippek
  • Bankszámla