A britek fizetnek a franciáknak, csak ne engedjék át az illegális bevándorlókat

2021.07.21. 22:04

Az Egyesült Királyságba illegálisan érkező migránsok számának csökkentését célzó megállapodást írt alá London és Párizs, aminek keretében a britek 62,7 millió euróval (22,5 milliárd forinttal) támogatják a francia partokon járőröző rendőrök munkáját, illetve állománybővítésüket. 

Politico írása szerint naponta több száz bevándorló érkezik a La Manche csatornán keresztül az angliai Dover környékére. A Times összesítése szerint az idén mintegy 8500 ember csónakázott át az Egyesült Királyságba Franciaországból. 

A brit belügyi tárca szerint már induláskor meg kell állítani, ugyanis valós a veszélye a halálos kimenetelű baleseteknek. 

A tervek szerint a brit anyagi támogatással megfigyelő rendszerekbe fektetnek, valamint 200-ra bővítik az észak-francia partokat járó rendőrök állományát, ugyanis immár nemcsak Calais-ből vágnak neki a tengeri útnak, hanem az egész északi partszakaszról. 

Priti Patel brit belügyminiszter szerint egyébként a szigetországba érkező migránsok 60 százaléka Belgiumból indul el.   • Tippek
  • Lakáshitel