Iskolai alkalmazottak furcsa öngyilkossági hulláma egy floridai kisvárosban

2021.07.22. 07:31
Az elmúlt tíz hónapban 3 iskolai alkalmazott vetett véget az életének Floridában. A tragédiához valószínűleg mentális kimerültség vezethetett, ezért a település vezetése nagyobb hangsúlyt fektet a diákok mellett a tanárok és az iskolai dolgozók mentális egészségére is.

Florida állam közepén, mezők, farmok és a nevét viselő tó partján fekszik Okeechobee megye, amelynek lakossága mindössze 42 ezer fő. A közösség legnagyobb munkaadója pedig a megyei iskolaközpont, ahol mintegy 900 ember dolgozik.

Ismerjük az embereket, és az emberek is ismernek minket, és a legtöbbjük mobilszáma valószínűleg megvan a készülékemben

– mondta Dylan Tedders kerületi tanfelügyelő-helyettes, aki korábban középiskolai igazgatóként dolgozott.

Így aztán tavaly októberben, amikor az iskolaközpont egyik régóta hivatalban lévő osztályvezetője öngyilkos lett, Tedders szerint az egész közösség megdöbbent. Ezt pedig már sokk követte, amikor alig egy hónappal később az egyik iskolai tanácsadó szintén önkezével vetett véget az életének.

A helyzet aztán másfél hete fordult még súlyosabbra, amikor hírt kaptak, hogy egy sokak által kedvelt, kerületi középiskolai matematikatanár is öngyilkos lett.

Kevesebb mint 10 hónap alatt ez a csendes, vidéki, floridai megye három iskolai alkalmazottját vesztette el öngyilkosság miatt.

A tragédiához valószínűleg mentális kimerültség vezethetett, így a megye vezetése komoly hangsúlyt fektet a diákok mellett a tanárok és a dolgozók általános mentális egészségére és jóllétére. Úgy véljük, hogy megfelelő rendszerünk van a segítségre szoruló diákok beazonosítására, kiszűrésére, viszont ez nem volt követelmény a felnőttek esetében

– nyilatkozta Tedders.

Tavaly év vége óta a kerület a munkavállalók számára ingyenesen elérhető, a távegészségügyön keresztül rendelő pszichológus rendelését tette elérhetővé. Ez arra is lehetőséget ad, hogy a dolgozók teljesen anonimak maradjanak, szemben – mondjuk – a HR-en keresztül történő segítségkéréssel.

A felnőttek közül sokan elválnak, és mi segíteni akarunk abban, hogy ezt érzelmi zökkenők nélkül tegyék meg

– mondta Tedders, aki hozzátette, hogy a diákok megfelelő szintű oktatásának biztosítása és a legnagyobb teljesítmény kihozása érdekében is elengedhetetlen az iskolai személyzet testi-lelki egészsége.

A floridai megyében a közösségi partnerek segítségével fedezik a többletköltségek egy részét, ami marad, azt az iskola fizeti.

Ha valóban gondoskodni akarunk a diákokról, akkor gondoskodnunk kell a dolgozókról is, és ha csak egyet is megmentünk, akkor már megérte

– nyilatkozta a volt középiskolai igazgató.

A munkavállalók ma már a pszichológusokon kívül ingyenes jógaórákra jelentkezhetnek, és válóperes foglalkozásokon is részt vehetnek a szorongás és a stressz csökkentése érdekében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport