Túszokat ejtettek egy svéd börtönben

2021.07.22. 06:58

Túszokat ejtettek rabok a Stockholmtól nagyjából száz kilométerre nyugatra található börtönében – közölte a TT helyi hírügynökség és az SVT közszolgálati rádió nyomán az MTI.

A két túszt időközben sikerült kiszabadítani, a túszejtő rabok pedig ismét rácsok mögé kerültek. A hatóságok közlése szerint a kétrendbeli emberrablással vádolt két gyanúsítottat átszállították a rendőrség Eskilstunában található főkapitányságára.

Beszámolók szerint a két fegyenc a börtönőrök egyik helyiségében barikádozta el magát letakarva a megfigyelőkamerákat, helikoptert követeltek szökésükhöz. Az Aftonbladet svéd lap úgy tudja, a két férfit gyilkosság miatt ítélték el korábban és borotvapengékkel ejtették túszul a biztonsági személyzet két tagját, egy nőt és egy férfit.

Az egyik túsz szabadon engedéséért cserébe pizzát követeltek kebab feltéttel rabtársaik számára. Úgy tudni, ezt a követelésüket teljesítették.

A 98 férőhelyes Hällby fegyintézet egyébként a legmagasabb biztonsági fokozatú börtönök közé tartozik Svédországban.  • Hírek
  • Hírek