Rengetegen meghaltak Indiában a monszuneső miatt

2021.07.23. 14:57 Módosítva: 2021.07.23. 14:59

Legalább 18-an meghaltak a nyugat-indiai Mahárástra államban a monszunesők okozta földcsuszamlásokban és áradásokban – jelentette helyi hatóságok nyomán az MTI.

A tájékoztatás szerint legalább négyen meghaltak az ország pénzügyi fővárosának és gazdasági központjának számító Mumbaiban, miután összeomlott egy épület, további 14-en pedig az állam más részein, földcsuszamlásokban vesztették életüket.

Uddhav Thackeray, Mahárástra főminisztere azt közölte, hogy a mentésben a hadsereg is részt vesz, egy másik tisztségviselő szerint viszont a munkálatok így is lassan haladnak, mert a heves esőzések és a kiöntött folyók miatt a munkagépeket nehezen mozgatják. A rossz időjárási viszonyok miatt több száz falu vált megközelíthetetlenné.

Az állam folyói azután öntöttek ki, hogy a hatóságok megnyitották a víztározókat, miután a térség egyes részein több mint 200 milliméter csapadék hullott le 24 óra alatt. Több száz településen – falvakban és kisebb városokban – nincs áram, sem ivóvíz. Megemelkedett a folyók vízszintje a szomszédos Karnátaka és Telangána államokban is, a helyi hatóságok azt közölték, hogy figyelemmel kísérik a helyzetet.

Dél-Ázsiában gyakoriak a földcsuszamlások a monszunesős időszakban, amely júniustól egészen szeptemberig tart. Mindazonáltal India éves csapadékmennyiségének 70 százaléka ebből az időszakból származik, ez pedig létfontosságú az ország mezőgazdasága számára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport