Lövöldözés tört ki a Fehér Ház közelében

2021.07.23. 09:30

Tüzet nyitott egy mexikói étteremnél, nem messze a Fehér Háztól egy férfi – számolt be az esetről a BBC. Az elkövető legalább húsz lövést adott le, aztán autóval elmenekült.

A rendőrség információi szerint a tettes célpontja a lelőtt két személy egyike lehetett. Sajtóhírek szerint senki sem vesztette életét a támadásban.

Bár az erőszakos bűncselekmények száma csökkent az utóbbi időben, a fegyveres támadások aránya egyre több városban nő az Egyesült Államokban. Míg 2020-ban 434 fegyveres támadás történt, idén már 471. A fegyveres összetűzések leginkább Washington szegényebb részeire koncentrálódnak.

Joe Biden amerikai elnök korábban azt mondta, hogy keményen fel fog lépni a fegyveres bűncselekmények ellen, és felülvizsgálja a fegyvertartási szabályokat is. Az Egyesült Államokban a fegyverviselés jogát a második alkotmánykiegészítés védi.

Sokan úgy vélik, hogy a fegyveres testületeken kívül állók fegyverviseléshez való jogát nem védi az alkotmány. A Legfelsőbb Bíróság 2008-ban azonban úgy döntött, hogy ez az értelmezés nem helytálló, és a fegyverviseléshez való jog egyéni jog.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport