Sokkoló képek: mindent elönt a víz Indiában, rengeteg az áldozat

2021.07.24. 14:31

Indiában 138-ra emelkedett a monszuneső okozta áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma szombaton − adta hírül az MTI. A mentőcsapatok nagy erőkkel kutatnak a többi túlélő után.

Mahárástra államban négy évtizede nem tapasztaltak olyan heves esőzést, mint ebben a hónapban. A szélsőséges időjárás több százezer embernek okozott hatalmas károkat, a megáradt folyók pedig még súlyosabbá tehetik a helyzetet.

A Mumbaitól 180 kilométerre fekvő Talije település lakóházainak nagy részét romba döntötte egy földcsuszamlás, ott 42-re emelkedett a halottak száma. Mintegy 40 embert eltűntként tartanak nyilván, nekik már több mint 36 órája nyomuk veszett a sártengerben.

India nyugati partvidékének egyes részein 594 milliméternyi csapadék hullott 24 óra alatt. Emiatt nagyjából kilencvenezer embert kellett kitelepíteni a veszélyeztetett területekről. Több ezer teherautó vesztegel egy Mumbai és Bengaluru közötti autópályán, amelynek egyes szakaszai víz alá kerültek.

 A heves esőzés árvizeket okozott Haidarábádban is, a szomszédos Telangána állam székhelyén.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.