18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Újabb pedofilbotrányba keveredett a híres R&B énekes, R. Kelly

2021.07.25. 08:52
Robert Kellyt (művésznevén: R. Kelly) azzal vádolják, hogy egy akkor még csak 17 éves fiúval kezdett szexuális viszonyba 2006-ban, valamint hogy több nőt is arra kényszerített, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek egy másik férfival.

Az énekesnek már korábban is voltak hasonló ügyei, ezek miatt letartóztatásba is került és két évet már a börtönben kellett töltenie. 

R. Kelly augusztus 9-én áll bíróság elé New Yorkban. Eddig úgy volt, hogy összesen hat nő ül majd a sértettek padján,

most azonban úgy fest, hogy ennél jóval több embert fognak meghallgatni az bíróságon. 

A fenti hat személy mellett ugyanis több mint egy tucatnyian állítják ugyanis, hogy őket is zaklatta vagy megfenyegette az énekes. Köztük van egy férfi is, aki még 2006-ban – akkor még 17 évesen –,

egy McDonalds étteremben találkozott az énekessel.

A vád szerint R. Kelly azt ajánlotta neki, hogy segít beindítani a könnyűzenei karrierjét, azért cserébe, ha szexuális kapcsolatot létesít vele – és ez utóbbi később aztán meg is valósult.

A fiú az énekest aztán egy barátjának is bemutatta, aki szintén azt állítja, hogy pár évvel később neki is szexuális kapcsolata volt R. Kellyvel. Mint mondta, az énekes több nőt – köztük egy kiskorút is – arra kényszerített, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek vele, amit videóra is vett.

Az ügyészek szerint a két fiú állításaiból az látszik, hogy vélhetően nem „egyedi esetekről”, hanem „rendszeresen ismétlődő jelenségekről” volt szó, nevezetesen szexuális zaklatásokról és pedofíliáról.