Adalbert
15 °C
21 °C

Kötelező a nemzetbiztonsági oktatás a hongkongi egyetemeken

2021.07.27. 08:43

Kötelezővé teszik a hallgatók számára a „nemzetbiztonsági oktatást” három hongkongi egyetemen a szeptemberben kezdődő tanévtől – adta hírül a távirati iroda. A különleges közigazgatási státusú városban közfinanszírozásból működő felsőoktatási intézményekben, a Baptista, a Lingnan, valamint a Hongkongi Műszaki Egyetemen jelentették be a változást.

A több mint hétezer tanulóval rendelkező Baptista Egyetemen valamennyi hallgatónak, beleértve a külföldi diákokat is, részt kell vennie ilyen képzésen, ez feltétele a diploma megszerzésének.

Kapcsolódó

Kína elfogadta Hongkong függetlenségének csorbítását

Hiába tiltakoznak a nagyhatalmak, Kína a jövőben átvenné a hatalmat a hongkongi igazságszolgáltatás fölött.

A műszaki egyetem az elsőéves hallgatók számára tette kötelezővé a témához kapcsolódó jogi kérdésekről szóló kurzusokat. A Lingnan Egyetem pedig a már meglévő, egységes alaptantervének részeként nyújt nemzetbiztonságról szóló oktatást a hallgatóknak, például beszélgetéseket és szemináriumokat szervez Kína és Hongkong fejlődéséről.

Peking Hongkongra szabottan léptette életbe azt a törvényt, amely előírja a különleges közigazgatási terület kormányának a nemzetbiztonságról szóló ismeretek oktatását az egyetemeken.

A törvény tiltja a szakadár tevékenységet, a felforgatást és a terrorizmust.