18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Besokallt egy osztrák kisfiú a szexuális felvilágosító órán

2021.07.30. 20:03
6-10 éves gyerekeknek tartott szexuális felvilágosító órát egy bécsi iskolában egy tanárnő. A hitelesség kedvéért egy női babát is magával vitt a tanár, hogy megmutassa, amit meg kell. Az egyik kisfiúnak ez sok volt, a szülei most azon töprengenek, hogy váltsanak-e emiatt iskolát.

Kronen Zeitung osztrák lap számolt be róla, hogy egy bécsi általános iskola tanára májusban szexuális felvilágosító órát tartott 6-10 éves gyerekeknek. A tanár kitért olyan mozzanatokra is, ahol elmagyarázta, hogyan létesítenek az emberek szexuális kapcsolatot. Ezt pedig babákkal illusztrálta. 

Több gyermek ettől zavarba jött, egy kisfiú pedig szólt a tanárnak, hogy nem szeretné tovább hallgatni. Az oktató pedig nemes egyszerűséggel annyit mondott, hogy de muszáj. Ezt követően a szülők kivették a fiút az iskolából. 

Egy másik gyermek édesapja felbőszülten magyarázta, hogy a tanár azt is bemutatta a gyerekeknek, hogyan kell az óvszert használni, ha nem akarnak kisbabát.

A gyerekek nem tudnak mit kezdeni ezekkel az információkkal, mert még túl fiatalok!

– hangsúlyozta az apuka.

Peter Stippl, az osztrák Pszichoterápiai Szövetség elnöke azt a szakértői megállapítást tette, hogy 

ez a módszer helytelennek minősül, ugyanis így csak megijesztik a gyerekeket, ezáltal később rosszul fognak viszonyulni a témához.

Szerinte a szexuális nevelésnél mindig figyelembe kell venni az életkort és a gyerek érettségét, mert sok olyan hat-, hét-, nyolcéves gyermek van, akiket még egyáltalán nem érdekel ez a téma. 

A pszichológus bízik benne, hogy az incidens után bevonják majd a szülőket is a szexuális felvilágosító órák felépítésébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport