Hozzányúlt a fókához, meg is bírságolták

2021.07.30. 12:45

Megérintett egy barátfókát egy louisianai nő Hawaiin, aminek se a fóka, se a hatóságok nem örültek. Az incidensről videófelvétel is készült, melyet a TikTok közösségi platformra töltöttek fel. Amíg elérhető volt a videó, látható volt, hogy a pihenő fókát megérinti, amely nemtetszését kifejezve a nő után kap.

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) ki is vizsgálta a júniusban történt ügyet. Megállapították, hogy a nő megsértette a veszélyeztetett fajokról szóló törvényt. A bűncselekményt 500 dolláros pénzbírsággal díjazták a hatóságok.

barátfóka

Hawaii északnyugati szigetein körülbelül 1100, a főszigeteken 300 hawaii barátfóka él.

Egy helyi és egy szövetségi törvény is bűncselekménynek minősíti a fókák megérintését vagy zaklatását, amelyet 5 évig terjedő börtönnel és 50 ezer dollárig terjedő pénzbírsággal büntetnek.

Az emberek a felnőtt állatokat legfeljebb 15, a kölyköket nevelő anyákat pedig legfeljebb 45 méterre közelíthetik meg.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.