18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kérte, hogy helyezzék át női börtönbe, teherbe ejtette a cellatársát

2021.08.08. 20:47

Teherbe ejtett egy női rabot egy férfi, aki transzneműnek vallotta magát, így áthelyezték a női börtönbe Kaliforniában – derül ki a Blaze cikkéből.

A portál azután írt erről, hogy emiatt és hasonló esetek miatt több rab és női érdekvédelmi szervezet is arra szólította fel a szövetségi állam vezetését, hogy függessze fel azt a törvényt, amely arra kényszeríti az állami börtönöket, hogy fogadjanak be biológiai férfinak számító személyeket a női börtönökbe, amennyiben transzneműnek vallják magukat. 

Egy helyi vezető nőjogi szervezet, a Women’s Liberation Front szerint az egyik fő állami büntetés-végrehajtási intézetben eddig legalább egy női fogvatartottat 

egy péniszviselő, biológiailag férfinak számító személy

teherbe ejtett.

Az SB 132 jelzésű törvény januári hatálybalépése óta – hívja fel a figyelmet a Los Angeles Times – mintegy háromszáz áthelyezési kérelem futott be az illetékes hatósághoz, és mind ez idáig

egyiket sem utasították el,

és körülbelül húsz kérelem kapta meg a jóváhagyást.

A Women’s Liberation Front nemrég leplezte le, hogy az egyik fegyintézetben, a Central California Women’s Facilityben óvszert osztogatnak a raboknak, ahelyett hogy Kalifornia vezetése hajlandó lenne a bírált jogszabály megváltoztatására. A szervezet szerint ez nyilvánvaló beismerése annak, hogy a női fogvatartottaknak

számítaniuk kell arra, hogy megerőszakolják őket, amikor férfiakkal zárják őket össze.

Az egyik fogvatartott a Los Angeles Timesnak azt mondta, a börtönőrök gyakorlatilag ugyanezt közölték velük az állítólagos transzneműek megjelenésekor.

A kaliforniai büntetés-végrehajtás (CDCR) korábban azt állította, hogy a vitatott törvény kidolgozásakor „figyelembe vették a terhesség lehetőségét”, és mindenfajta szexuális aktus fegyelmi eljárást von maga után a börtönben. Nem mintha ez bármit számítana, ugyanis egy fogvatartott szerint a frissen érkezett „transzneműek” több nőt is megerőszakoltak már az áthelyezésük óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport