Lelőtt egy embert a képviselő, mert medvének nézte

2021.08.10. 14:28 Módosítva: 2021.08.10. 14:29

Lelőtt egy, fémhulladékokat gyűjtő embert a kamcsatkai Ozernovszkij városi tanács képviselője, mert állítása szerint éjszaka volt és medvének nézte áldozatát. A hírt közlő, Oroszországban külföldi ügynöknek számító Meduza szerint a Vlagyimir Putyin pártja, az Egységes Oroszország színeiben politizáló Igor Regykin gyomron találta 30 éves férfit, aki később a kórházban belehalt sebesülésébe. Felesége és kisgyermeke maradt családfő nélkül. 

Az Oroszország egyik leggazdagabb képviselőjének számító, a Forbes szerint csaknem évi 3 milliárd forintnak megfelelő jövedelemmel bíró Regykin rövid közleményben elismerte tettét, de hangsúlyozta, hogy szerencsétlen baleset történt. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, (nyolc nappal a történtek után), de egyelőre nem világos, hogy az orosz büntetőtörvénykönyv mely passzusa alapján gyanúsítják meg a politikust. Már ha egyáltalán lesz valami az ügyből.

Ami viszont ennél is fontosabb, hogy helyi beszámolók szerint Regykin azért ment ki az általa lövöldének használt szeméttelepre, hogy saját fegyverével durrogtasson szórakozásból. Ami viszont még ennél is durvább, hogy a Kamcsatka Informnak egy szemtanú azt állította: a szeméttelepes lövöldözést megelőzően 

a képviselő körbe-körbe autókázott a településen, és fekete terepjárójából lövöldözött, talaj részegen. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport