Megjött „Allah ajándéka”, legyőzték a tüzet Törökországban

2021.08.10. 16:42
Törökországban keddre szinte teljesen sikerült megfékezni azokat az erdőtüzeket, amelyekből az elmúlt lassan két hétben legkevesebb 270 ütött ki szerte az ország területén – írja az MTI az Anadolu török állami hírügynökség alapján.

Az erdőtüzek leküzdését az is segítette, hogy az elmúlt napokban lehűlés, valamint záporok érkeztek az országba. A helyiek Allah ajándékaként üdvözölték az esőt. 

Az Anadolu beszámolója szerint a délnyugati Mugla tartomány két pontján,  Milas és Köycegiz járásban  még zajlik a tűzoltás. A köycegizi tűz 13. napja lángol, levegőből és szárazföldről egyaránt igyekeznek megfékezni a lángokat, három repülőgép és 18 helikopter is segíti a hatóságokat.

Törökország ázsiai részén 27-én lobbantak fel az első erdőtüzek, amelyek az üdülőövezeteiről híres Mugla és Antalya tartományban végezték a legnagyobb pusztítást. Csak Muglában több mint 66 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává, és csaknem 38 ezer embert kellett evakuálni az utóbbi két hétben. 81 tartományból 58-ból jelentettek erdőtüzeket.

Eddig nyolcan vesztették életüket a törökországi tűzvész következtében.

 A tüzek keletkezésével összefüggésben nyomozás indult.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport