Özönvíz sújtja Kínát és Japánt

2021.08.13. 10:23

Többen meghaltak a közép-kínai Hupej tartomány Liulin városában, miután a települést két napnyi heves esőzés miatt áradás sújtotta – adta hírül az MTI. A helyi hatóságok közlése szerint az áradás következtében

21 EMBER ÉLETÉT VESZTETTE, A MENTŐCSAPATOK TOVÁBBI NÉGY ELTŰNTET KERESNEK.

A viharos időjárás több mint nyolcezer embert érintett, 2700-nál is több házban tett kárt, és áramkimaradásokat is okozott.

Liulinban szerda este és csütörtök reggel között összesen 503 milliméter csapadék zúdult le, a városban felgyülemlett víz átlagos szintje pedig elérte a három és fél métert.

Múlt héten a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban voltak heves esőzések, amelyek következtében mintegy 80 ezer embernek kellett elhagynia otthonát. Az előző hónapban a közép-kínai Honan tartományt sújtották súlyos esőzések, az ottani áradásokban több mint 300 ember vesztette életét.

Földcsuszamlást idézett elő a heves esőzés a Kjúsú délnyugat-japán szigeten lévő Nagaszaki prefektúrában. Az eset Unzen városban történt, a csuszamlás két lakóházat elsodort – közölte a helyi önkormányzat egyik tisztségviselője az AFP hírügynökséggel. Egy ember meghalt, két embert keresnek a hatóságok.

Nagaszakiban már előző nap felszólítottak több százezer embert, hogy hagyják el otthonukat, mert a két napja tartó heves esőzések árvizet és földcsuszamlásokat idézhetnek elő. Az elmúlt két napban 500 milliméternyi eső esett ennek a prefektúrának több részén.

Pénteken már Hirosima prefektúrában is felszólítottak hetvenezer embert, hogy az árvízveszély miatt hagyja el otthonát, menjen biztonságos helyre. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban is heves esőzésre kell számítani a térségben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.