Legalább öten meghaltak, fejvesztve menekül a tömeg a kabuli repülőtéren

000 9L82JL
2021.08.16. 09:50 Módosítva: 2021.08.16. 09:51

Legalább öt ember meghalt a kabuli repülőtéren, ahol fejvesztve menekülő embereket látni a tálib hatalomátvétel után – derül ki a Reuters híréből.  A hírügynökségnek nyilatkozó szemtanú a holttesteket is látta, amint elszállították őket. Az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a lövések következtében haltak meg az áldozatok, vagy azért, mert agyontaposták őket. Hivatalos szervek egyelőre nem kommentálták a történteket.

Reuters korábban arról számolt be, hogy lövések is dördültek a helyszínen, a még ott lévő amerikai katonák lőttek a levegőbe, állításuk szerint azért, hogy véget érjen a káosz, és nehogy az emberek agyontapossák egymást.

A kabuli repülőtéri káosz oka, hogy a tálibok Afganisztán összes határátkelőjét az ellenőrzésük alatt tartják, Kabul elfoglalásával pedig az országot már kizárólag légi úton, a fővárosi repülőtérről lehet elhagyni, azonban ez is egyre nehezebb, a repülőgépek pillanatok alatt megtelnek. 

A kaotikus állapotokról több videó is napvilágot látott. Az első felvételen még az látszik, hogy a tömeg megrohamozza a repülőtéren várakozó néhány gépet.

A második és a harmadik felvételen azonban már az látható, hogy az emberek egyre kétségbeesettebben próbálnak feljutni a repülőgépekre. Néhányan kívülről próbálják megmászni a fedélzetre vezető lépcsőt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport