A földrengés után most egy trópusi vihar sújtja Haitit

2021.08.17. 14:46

Keddre virradóan lesújtott a Grace nevű trópusi vihar Haitire, amelyet két nappal korábban földrengés rázott meg– írja az MTI.

Az erős szél kísérte heves eső áradást okozott legalább egy helyen a szigetországban, a fővárostól, Port-au-Prince-től 150 kilométerre nyugatra lévő Les Cayes városban, ahol a földrengés is a legsúlyosabb károkat okozta – jelezte előre az amerikai hurrikánközpont.    

A vihar ráadásul megnehezíti a keresést a rengés túlélői után is. A polgári védelem hétfő esti beszámolója szerint

a 7,2-es erősségű földrengésnek már 1419 halálos áldozatát tartják nyilván, a sérültek száma eléri a 6900-at. A polgári védelem 13 694 megsemmisült lakóházról és épületről, összedőlt iskolákról, kórházakról, templomokról és szállodákról tájékoztatott.

Haitit gyakran sújtják erős földmozgások. A 2010-es földrengés szinte teljesen elpusztította a sűrűn lakott főváros egy részét, 222 ezren haltak meg, és több mint egymillióan váltak hajléktalanná.

Haiti még nem kászálódott ki a tizenegy évvel ezelőtti földrengésből, de szigetországot koronavírus-járvány is sújtja, a bűnbandák közötti erőszak visszájára fordította a gazdasági növekedést, július 7-én pedig meggyilkolták Jovenel Moise államfőt, ami politikai válságba sodorta a szigetországot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport