Újabb erdőtűz pusztít Görögországban

2021.08.17. 17:30

Újabb erdőtűz pusztít Görögországban, Athéntól északnyugatra tűzoltók százai küzdenek a lángokkal, egyre több faluból kell kitelepíteni az embereket. A helyi sajtó jelentése szerint egy kilométer hosszú tűzfal közeledik Vilia település felé.

Az MTI tájékoztatása szerint az oltást helikopterek és repülőgépek is segítik. A környéken hétfőn kezdtek terjedni a lángok, röviddel azután, hogy a fővárostól délkeletre is újabb erdőtűz ütötte fel a fejét. Augusztusban több száz erdő- és bozóttűz pusztított Görögországban. A lángok gyors terjedését a szélsőséges hőség és szárazság segítette elő.

A hatóságok szerint néhány esetben gyújtogatás lehetett az erdőtüzek hátterében. Ezzel a gyanúval kedden két embert is őrizetbe vettek.

Hétfő este óta 44 új helyen észleltek lángokat. Ezeken kívül két helyen küzdenek a tűzoltók továbbra is kiterjedtebb tüzekkel: Évia szigetén és egy nemzeti park területén Athéntól északra.

Korábban az Index több alkalommal is beszámolt arról, milyen pusztítást végeztek az erdőtüzek Spanyolországban, Olaszországban és Törökországban. Erről szóló összefoglaló cikkünket itt olvashatják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport