Tovább nőtt a haiti földrengés halálos áldozatainak száma

2021.08.17. 07:17

Tovább emelkedett, és már meghaladta az ezernégyszázat a szombati haiti földrengés halálos áldozatainak száma az ország polgári védelmi igazgatóságának hétfő esti beszámolója szerint – írja az MTI. 

Az állami televízióban elhangzott tájékoztatásból kiderült, hogy

most már 1419 halálesetet tartanak nyilván.

A fővárostól, Port-au-Prince-től nyugatra fekvő Sud megyében 1133-at, 162-t Grand'Anse megyében, 122-t Nippesben és kettőt az Nord-Ouset megyében. A sérültek száma  megközelítőleg 6900 főt tesz ki. 

A hatóságok vasárnap még 724 halottról számoltak be, majd másnapra megduplázódott a halálos áldozatok száma: előbb 1297-ről adtak tájékoztatást, a mostani, legfrissebb összesítésben pedig már 1419 fő szerepelt.

Az amerikai földtani intézet szerint a 7,2-es erejű földmozgás fészke tíz kilométer mélyen volt a fővárostól, Port-au-Prince-től 150 kilométerre nyugatra található Petit Trou de Nippes település térségében. A polgári védelem 13 694 megsemmisült lakóházról és épületről, összedőlt iskolákról, kórházakról, templomokról és szállodákról tájékoztatott.

Haitit gyakran sújtják erős földmozgások. A 2010-es földrengés szinte teljesen elpusztította a sűrűn lakott főváros, Port-au-Prince egy részét, 222 ezren haltak meg, és több mint egymillióan váltak hajléktalanná. Haiti még nem kászálódott ki a tizenegy évvel ezelőtti földrengésből, de szigetországot koronavírus-járvány is sújtja, a bűnbandák közötti erőszak visszájára fordította a gazdasági növekedést, július 7-én pedig meggyilkolták Jovenel Moise államfőt, ami politikai válságba sodorta a szigetországot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport