18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Emberi maradványok kerültek elő a Kabulból felszálló katonai gépen

2021.08.18. 12:34

Az amerikai légierő közölte, hogy emberi maradványokat találtak az afgán fővárosból felszállt C–17-es katonai gép futóműházában, a körülményeket vizsgálják – adta hírül az MTI. A kabuli nemzetközi repülőtéren azt követően alakult ki káosz, hogy előzőleg a tálib fegyveresek elfoglalták a fővárost, aminek hatására a lakosok körében pánik tört ki.

A közösségi médiában olyan képek terjedtek el, amelyeken afgánok kétségbeesetten próbálják elhagyni Kabult, amint egy C–17-eshez rohannak, és az oldalába kapaszkodnak. Egy másik videón látszik, hogy két ember kizuhan egy katonai repülőgépből, amint felszáll Kabulból.

A légierő keddi közleményében azt írta, hogy egy C–17-es repülőgép hétfőn a kabuli reptéren leszállt, és afgán civilek százai vették körül.

A repülőgép körül gyorsan romló biztonsági helyzettel szembesülve a gép személyzete úgy döntött, hogy a lehető leggyorsabban elhagyja a repülőteret

 – áll a közleményben.

Hozzátették, hogy a légierő különleges nyomozó hivatala vizsgálja a repülőgéppel és a „civil életek elvesztésével kapcsolatos információkat – beleértve a videodokumentációt és a közösségi médiában megjelent posztok forrását”.

A helyzet a repülőtéren annyira kaotikussá vált, hogy hétfő délután több órára fel kellett függeszteni a járatok indítását és fogadását. A forgalom csak késő este indult újra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport