18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Élő adásban gyújtotta fel magát a nő, akit megerőszakolt egy parlamenti képviselő

2021.08.25. 21:04 Módosítva: 2021.08.25. 21:18
Meghalt az a nő, aki másfél hete élő adásban gyújtotta fel magát, miután azt állította, hogy egy parlamenti képviselő megerőszakolta, tudósít a BBC.

A 24 éves, Uttar Pradesből származó nő augusztus 16-án Delhiben, az indiai Legfelsőbb Bíróság épülete előtt, egy élőben közvetített Facebook-videón a barátjával együtt öntött üzemanyagot magára és gyújtotta fel magát. Az eset után kórházba szállították őket,

de a férfi szombaton, a nő pedig kedden meghalt.

A nő korábban azt állította, hogy Atul Rai parlamenti képviselő megerőszakolta őt. A nő 2019 májusában az eset miatt a rendőrséghez fordult, Atul Rai tagadta a történteket. Egy hónappal később őrizetbe vették és azóta letartóztatásban van, de ítélet még mindig nem született ellene. 

Rai testvére viszont tavaly novemberben panaszt nyújtott be a rendőrséghez, azt állítva, hogy a nő hamis vádak alapján ítéltette el a képviselőt.

Emiatt pedig a nő ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Mindeközben a nő barátját – rokonai elmondása szerint –   nemi erőszakkal vádolták meg, szerintük hamisan, és csak azért, hogy hiteltelenítsék a képviselő ellen felhozott vádat.

A Facebookon közzétett videó elején a nő és a barátja több rendőrt és egy bírót is megneveztek, akik állításuk szerint direkt falaztak Atul Rainak és abban is szerepük volt, hogy vegzálták őket. „Elértünk arra a pontra, ahova el akartak juttatni minket” – mondta a nő.

A hatóságok 2020 novembere óta dolgoznak azon, hogy meghaljunk. Azt szeretnénk, hogy mindenki Uttar Prades állam és India polgárai egyaránt megtudják ezt

– fogalmazott a nő barátja a videóban. 

Delhi állam hatósága az eset után nem sokkal felfüggesztett két rendőrt és megkezdte a történtek vizsgálatát. 

Indiában az utóbbi években újabb törvényeket hoztak a szexuális erőszak büntetésére, ennek ellenére nem csökkent az esetek száma. 2018-ban a rendőrség összesen 33 977 ilyen esetről számolt be, de a civil jogvédő szervezetek szerint a valós szám ennél jóval magasabb lehet. Az országon belül különösen gyakoriak a hasonló esetek Uttar Prades államban, amely az ország egyik legelmaradottabb régiója és több mint 200 millió lakossal rendelkezik.