Köszönik mindenkinek, mégis marad a pornó az OnlyFansen

2021.08.25. 16:26 Módosítva: 2021.08.25. 16:40

Néhány napja az OnlyFans nevű pornóoldalon bejelentették, hogy betiltják a szexuális tartalmakat. Most viszont azt írták, hogy felfüggesztik a döntést. 

A portál a Twitteren tett közzé egy rövid közleményt, amelyben mindenkinek megköszönték, hogy hallatta a hangját.

Biztosítékot szereztünk arra, hogy kreatív alkotóinkat továbbra is támogathassuk, és felfüggesztettük az október 1-jére tervezett változtatást 

– írták. 

Az OnlyFans korábban bankok, fizetési felületek szolgáltatóinak nyomására döntött úgy, hogy változtat az irányelvein. Tim Stokely, az OnlyFans alapítója és ügyvezető igazgatója kedden a Financial Timesnak adott interjúban azt mondta, hogy többek közt a JP Morgan Chase, a Bank of New York Mellon, valamint a brit Metro Bank nyomására kellett volna felfüggeszteniük a szexuális tartalmat. 

A Variety szerint a cég szóvivője most azt közölte, hogy sikerült újabb megállapodásokat kötniük bizonyos pénzintézetekkel, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a jövőben is közvetíthessenek szexuális tartalmakat. Azt viszont nem tisztázta, hogy pontosan kikkel és hogyan egyeztek meg.

A portált 2016-ban hozták létre, jelenleg 130 millió regisztrált felhasználóval és kétmillió „alkotóval” rendelkezik. Az oldal az utóbbi időben a celebek körében is egyre népszerűbb lett, közülük többen is hoztak már létre OnlyFans-oldalt.

Mindeközben a cég arra törekszik, hogy ne csak pornótartalmaik legyenek, a közelmúltban például elindították az OnlyFans TV streamingjét, amelyen főzővideók, fitneszvideók, zenevideók és paródiák lesznek láthatók, ahol tényleg tilos lesz szexuális tartalmakat közvetíteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport