Kiutasíthatják a Rammstein énekesét Oroszországból

2021.08.28. 15:58 Módosítva: 2021.08.28. 16:42

Házkutatást tartottak Till Lindemannál, a Rammstein énekesénél Moszkvában, majd őrizetbe vették az orosz hatóságok a bevándorlási szabályok megsértésének gyanújával. 

Az Interfax hírügynökség forrása szerint Lindemann turisztikai céllal érkezett Oroszországba, pedig gyakorlatilag zenei tevékenységet folytatott. 

Az egyelőre nem világos, hogy a kitiltás összefüggésben van-e azzal, hogy a Rammstein énekese megszegve a megállapodását a szentpétervári Ermitázs múzeummal, non-fungible tokenekkel üzérkedik

A Dozsgy írása szerint ha a bíróság megállapítja, hogy a német előadóművész szabálysértést követett el, a kiutasításra váró személyeknek kialakított fogdába helyezik el, majd kidobják az országból.

A Lindemann elleni eljárásnak ahhoz lehet köze, hogy augusztus 29-én, vasárnap fellépni tervezett a Rogyina (Haza) nevű nacionalista orosz párt kampányrendezvényén, most, hogy kezd felpörögni a parlamenti választási kampány Oroszországban.

Mivel Moszkva sikeresen adta el a Szputnyik V vakcinát a világban, de saját állampolgárait képtelen volt még megfelelő arányban átoltani, az orosz fővárosban továbbra is járványügyi korlátozások vannak érvényben, nem engedélyezettek az 500 főnél nagyobb tömegrendezvények. Az Oroszországban kifejezetten népszerű Rammstein énekese pedig azért valószínűsíthetően jóval több embert vonzana be.   • Tippek
  • Árfolyam