Rakétatámadás történt a kabuli repülőtérnél, egy gyerek meghalt

2021.08.29. 16:14 Módosítva: 2021.08.29. 16:51

Rakétatámadás történt a kabuli repülőtérről mintegy öt kilométerre északnyugatra − írja a The Guardian . A Reuters egyik külföldi tudósítójának tájékoztatása alapján az Egyesült Államok támadt az ISIS feltételezett öngyilkos merénylőjére, aki a kabuli repülőtéren akart támadást végrehajtani.

A hírt egy amerikai katonai szóvivő is megerősítette a Reuters hírügynökségnek. Elmondás szerint a támadást egy drónnal hajtották végre. A Pentagon egyik képviselője a CNN-nek is megerősítette az információt.

Biztosak vagyunk abban, hogy sikeresen célt értünk

− nyilatkozta a Pentagon képviselője.

Szintén meg nem erősített információk szerint a támadásnak egy áldozata van. Az AP hírügynökség jelentése szerint a támadásban egy gyermek vesztette életét.

A közösségi oldalon közzétett felvétel szerint a rakéta egy házba csapódott, amiből fekete füst szállt fel.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap azt mondta, hogy az Egyesült Államok továbbra is végre fog hajtani légicsapásokat az Iszlám Állam ellen Afganisztán területén, bár ezt a tálibok Afganisztán elleni támadásként értékelik. 

Szombaton a Pentagon egy speciális, robbanóanyagot nem tartalmazó módosított Hellfire rakétával támadta az Iszlám Állam fegyvereseit, válaszul a csütörtöki kabuli robbantásra, melynek csaknem kétszáz halottja volt.